ClamWin Free Antivirus Forum Index
ClamWin Free Antivirus
Support and Discussion Forums
Reply to topic
Not Receiving Email Reports
rgrant


Joined: 18 Jun 2016
Posts: 4
Location: Saskatoon
Reply with quote
Hi, i have setup ClamWin 0.99.1 on Windows 2012R2 with a daily scheduled scan. I've checked the "Send Email Alert on Virus Detection" in the preferences, and i have entered the email SMTP details and when I click the Send Test Email I see "Test Email has been sent successfully" and I receive the test email.

With this setup, I can't get it to ever send me an email report though (i'm expecting to receive one from the Daily scan). When I go in and manually view reports, in the log it has detected a virus, it says "G:\Storage\testcomp\current\my docs\Downloads\MyFunCardsSetup2.3.90.20.ZUchr999.exe: Win.Trojan.Suspect-6 FOUND"

Can anyone tell me why I don't receive any reports or provide any insight into this? What I'd like ideally is after the daily scans to receive an email report stating no viruses found or the report if a virus was found.

Thanks!
View user's profileSend private message
ROCKNROLLKID


Joined: 23 Sep 2013
Posts: 562
Location: **UNKNOWN**
Reply with quote
You will only get a email report if a virus was found. How old is that log report? Did you have this setting checked when that virus was found?
View user's profileSend private message
rgrant


Joined: 18 Jun 2016
Posts: 4
Location: Saskatoon
Reply with quote
That report is from yesterday, I'm assuming it will send an email every time a virus is found reported(not just the first time or not just when a new one is found)? Because I was testing I never removed the virus so I'm expecting to get a virus found email until I either remove that file or exclude it. I set this up a few days ago and originally I had the wrong SMTP login info so I didn't receive it, but now that is all correct and I receive the test emails no problem I think I should see the report. Is there any kind of diagnostics or debug that I can enable to see what's going on and where the error is?
View user's profileSend private message
ROCKNROLLKID


Joined: 23 Sep 2013
Posts: 562
Location: **UNKNOWN**
Reply with quote
Unfortunately, no. I don't think anyone has used the email notifier in a long time, so it doesn't surprise me that it doesn't work. I will let Alch (led developer) know about this issue and see if he can apply a fix for next release.
View user's profileSend private message
rgrant


Joined: 18 Jun 2016
Posts: 4
Location: Saskatoon
Reply with quote
Ok thanks, if I can help him test or assist in anyway let me know.
View user's profileSend private message
GuitarBob


Joined: 09 Jul 2006
Posts: 4360
Location: USA
Reply with quote
This should be easy for a developer to fix. If the testmail is received okay, then the virus detection code needs to be changed so that upon detection the code goes to the email routine in addition to the log routine and the quarantine routine. Evidently the old code doesn't work any more.

Regards,.
View user's profileSend private message
rgrant


Joined: 18 Jun 2016
Posts: 4
Location: Saskatoon
Reply with quote
So I've been patiently waiting for a fix, haven't changed anything and suddenly it started working and sending me the report as expected. I haven't touched or changed anything so I'm not sure what would cause this. I did restart the computer for a windows update, and I think stayed logged in when I left it. Does being logged in have any effect on this? I use RDP all of the time and I think I was logged in before but I'm not sure (I know while it's been working here I was for sure logged in).

Thanks
View user's profileSend private message
GuitarBob


Joined: 09 Jul 2006
Posts: 4360
Location: USA
Reply with quote
Don't know about being logged in, but I know there are some things that require admin rights--like scanning system files in memory. So it could be. Log off and see what happens.

On the other hand, I have been killed a few times in various programs by Windows updates and then subsequently fixed by a later update. I was unable to download files from the web via IE for a month or so after a Win update, and then by the next update, it was fixed.

Regards,
View user's profileSend private message
ROCKNROLLKID


Joined: 23 Sep 2013
Posts: 562
Location: **UNKNOWN**
Reply with quote
GuitarBob wrote:
I was unable to download files from the web via IE for a month or so after a Win update, and then by the next update, it was fixed.


That is why I use Firefox, haha.
View user's profileSend private message
Not Receiving Email Reports
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic