ClamWin Free Antivirus Forum Index
ClamWin Free Antivirus
Support and Discussion Forums
Reply to topic
False positive? explorer.exe? Or am I in trouble still?
wizz0r


Joined: 07 Mar 2008
Posts: 2
Reply with quote
Hi,
First of all, I'm new, so please feel free to move this topic/flame me to oblivion if I did something wrong.

Secondly (to the topic stated in the topic)

A couple of days ago I ran a clamwin scan to see if I had a virus, since I was getting some pretty weird stuff from some software (namely, Live Messenger displaying posts as blank, when someone typed to me). The software found a match in memory, and identified the Windows core UI file explorer.exe as the culprit. The infection was identified as trojan.patched-6.

I tried to fix it, but when I deleted or rewrote with a healthy file, the file reappeared, and seemed still infected. For a couple of days, I used Linux to do my essential work, since I didn't want to use a virus ridden system, but today I decided to try and fix it. After a couple of hours of scanning with various tools, (including TrendMicro online scan, which crashes every time I use it) I tried BitDefender, Spybot S&D, AVG Anti Virus, Comodo Firewall internal scanner as well as HijackThis, and none of them found anything. Then it occurred to me, that this might be a false positive. I manually had ClamWin update the virus definitions, and the next time I ran the scan, the report showed no infections.

So, what I'm asking is, am I safe, was this a false positive, or, is this a particularly elusive one, or have I done something wrong?

Thanks in advance, I appreciate it if you had the time and will to read this far.
View user's profileSend private message
wizz0r


Joined: 07 Mar 2008
Posts: 2
Reply with quote
Uhm.
I browsed through the forum for a while, and noticed the search apparently only searches the selected forum section, there was another topic about this, in virus scanning category, any discussion about this there, my apologies.
View user's profileSend private message
sherpya


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 894
Location: Italy
Reply with quote
it's a false positive latest db update should fix it
View user's profileSend private message
False positive? explorer.exe? Or am I in trouble still?
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic