ClamWin Free Antivirus Forum Index
ClamWin Free Antivirus
Support and Discussion Forums
Reply to topic
Virus database wont download after installing latest version
Project142


Joined: 11 Sep 2007
Posts: 1
Location: Chicago
Reply with quote
I get the following msg after downloading latest version. I uninstalled then reinstalled, rebooted twice. I disabled my firewall also while trying to download the update

thank you for your help.





Could not start process:
"C:\Program Files\ClamWin\bin\freshclam.exe" --stdout --datadir="C:\Documents and Settings\All Users\.clamwin\db" --config-file="c:\docume~1\robert~1\locals~1\temp\tmprtx6hl" --log="c:\docume~1\robert~1\locals~1\temp\tmpm4jucq"
Error: This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix this problem.
View user's profileSend private message
GuitarBob


Joined: 09 Jul 2006
Posts: 4292
Location: USA
Reply with quote
It looks like you might have the ClamWin virus signature database in some location that causes a problem. Look at your configuraton and see where the file location is for the Virus Database Folder. The default location upon installation on a Windows XP machine is C:\Documents and Settings\All Users\.clamwin\db . You are supposed to be able to put it wherever you want, but I always accept the default.

Regards,
View user's profileSend private message
alch
Site Admin

Joined: 27 Nov 2005
Posts: 1748
Reply with quote
it sounds like a msvc runtime library problem. Try to install this set of libraries from Microsoft:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=32BC1BEE-A3F9-4C13-9C99-220B62A191EE&displaylang=en
View user's profileSend private message
kerebus


Joined: 20 Sep 2007
Posts: 1
Reply with quote
Hi,

I get a slightly different error message, and I have checked the the directory locations mentioned in the error message are present except for the last 2.

Could not start process:
"C:\Program Files\ClamWin\bin\freshclam.exe" --stdout --datadir="C:\WINDOWS\All Users\.clamwin\db" --config-file="c:\docume~1\sk\locals~1\temp\tmpipzjy8" --log="c:\docume~1\sk\locals~1\temp\tmp2nbhtv"
Error: The parameter is incorrect.

I have also applied the program (vcredist_x86.exe) but still no luck.
View user's profileSend private message
Virus database wont download after installing latest version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic